Alternative content

Get Adobe Flash player


Peeling laktobionowy

Kwas laktobionowy pochodzi z grupy polihydroksykwasów PHA. Jest nowej generacji kwasem otrzymywanym naturalnie z występującej laktozy. Ze wzglądu na swoją budowę chemicznąnależy do grupy polihydroksykwasów.

Kwas laktobionowy pozbawiony jest właściwości drażniących, może więc być stosowany do pielęgnacji skóry wrażliwej i suchej oraz zmienionej chorobowo.

Efekty

  • indukuje w naturalny sposób nawilżenie skóry - przyciąga już obecne w skórze cząsteczki wody poprawiając uelastycznienie i ujędrnienie
  • stymuluje syntezę ceramidów
  • poprawia barierę ochronną skóry
  • zmniejsza przyleganie korneocytów i grubość warstwy rogowej. Zwiększa grubość skóry i stymuluje produkcję nowych włókien kolagenowych i elastylowych w skórze właściwej - skóra uzyskuje gładkość i ładny, świetlisty koloryt
  • działa wybielająco, zwiększa równomierne rozproszenie melaniny. Hamuje aktywność tyrozynazy
  • rozpuszcza cement międzykomórkowy, odblokowuje zaskórniki i reguluje wydzielanie łoju. Rozkłada trójglicerydy do wolnych kwasów tłuszczowych poprzez hamowanie lipaz uwalnianych przez P.acnes. Zapobiega powstawanie stanów zapalnych w mieszkach włosowych

Wskazania:

  • przebarwienia (melasa)
  • fotostarzenie (plamy posłoneczne, wiotkość, zmarszczki)
  • skóra przesuszona
  • trądzik

Przeciwwskazania

Jak przy peelingach.

Przebieg zabiegu

Jak przy peelingach.

Możliwe efekty uboczne

Jak przy peelingach.



Telefon

Rejestracja med. est.: 606 870 910
Rejestracja kosmetyka: 668 949 445
Adres

ul. Ofiar Oświęcimskich 41/43 IVp.
50-059 Wrocław
budynek NBP, wejście od ulicy Kazimierza Wielkiego